Jildau logo

Werkwijze

Hoe ga ik te werk?

Waarom doen we zoals we doen, ook al lijkt het soms zo ontzettend onlogisch? Wat wil ons lichaam of onze klachten ons vertellen? Ik ga er van uit dat alles logisch is en perfect in elkaar zit, ook al lijkt het absoluut niet zo. Daar waar het oncomfortabel wordt of zelfs pijnlijk, zit een enorme wijsheid. In mijn therapievorm maak ik jou bekend met de belangrijke signalen en momenten in ons leven en het leven van onze (voor)ouders die kunnen leiden tot groei en ontspanning.

De kern van mijn werk is regressie, maar een situatie vraagt soms ook naar een aanvulling hierop zoals een familieopstelling of nog meer lichaamswerk als massage. Ook kan het waardevol zijn om als (relatie)koppel samen gesprekken te komen voeren om zicht te krijgen hoe jullie verleden zijn invloed heeft op een storende relatiedynamiek. We brengen in kaart wat en speelt, waar jullie behoefte ligt en wat de basis is van jullie patronen in de relatie. Tijdens de gesprekken doen we naast praten ook oefeningen om weer in verbinding te komen met elkaar en het thema dat jullie samen bindt.

Intakegesprek

We starten met een uitgebreid intakegesprek waarin we aan de hand van jouw klacht of vraag uitdiepen. We onderzoeken aan de hand van dit thema hoe dit tot stand is gekomen en in welke levensdomeinen je dit ook ervaart. We onderzoeken hoe dit een rol speelde tijdens jouw jeugd, de geboorte en zwangerschap van jouw moeder van jou en zelfs tijdens de conceptie of vorige levens. Ook duiken we in jouw familiegeschiedenis om te onderzoeken wat zich daar aan traumatische gebeurtenissen hebben voorgedaan en hoe dit nog altijd doorwerkt. Het intakegesprek ervaren mensen vaak al als verhelderend en een stuk verwerking is dan zelfs al begonnen! Vaak vallen er al een hoop spreekwoordelijke kwartjes en lucht het op. Het geeft inzicht hoe een reeks gebeurtenissen hebben geleid tot bepaalde klachten en patronen die ooit logisch waren maar nu niet meer dienen en zelfs storen in wat je zou werkelijk willen.

Traject samenstellen

Na het intakegesprek kijken we samen waar jouw behoefte ligt en stellen we samen een traject samen die passend is. Het kan zijn dat je overspannen of burn-out klachten hebt en dat we er voor kiezen eerst ruimte maken voor het tot rust brengen van jouw lichaam doormiddel van massage. Mocht je voelen dat je er aan toe bent om aan de slag te willen met het onderliggende patroon van jouw spanningsklachten dan gaan we aan de slag met regressie. 

Aan de slag

Voor de regressiesessie maken we gebruik van een lichte trance, te vergelijken als een focus die je kunt hebben als je ergens helemaal in op gaat zoals televisie kijken, op je smartphone scrollen of muziek luisteren. Je gaat onder mijn begeleiding zittend of liggend met jouw ogen dicht via deze trance terug naar traumatische herinneringen tijdens bijvoorbeeld jouw jeugd, tijdens de zwangerschap en geboorte, de conceptie van jouw ouders, vorige levens, (voor)ouders of huidig trauma. Via de regressiemethode sporen wij de onverwerkte elementen op en begeleid ik jou in het doorvoelen van datgene wat nog 'onaf' is. We maken contact met de emoties, gedachten en lichamelijke gebieden en opgeslagen impulsen die nog geuit dienen te worden en doet dit op gereguleerde wijze zodat je op alle lagen de situatie die ruimte geeft die nog nodig is om te verwerken.

Inzicht & groei

Het mooie van regressie- en reïncarnatietherapie is dat er vaak al na 2-4 sessies wezenlijke veranderingen optreden. Je krijgt zicht op het ontstaan van klachten en patronen en gaat dit ook steeds meer herkennen. Ik ervaar het als een duurzame therapie waarbij je met een aantal sessies al grote veranderingen doormaakt. Het mooie is dat je zelf ook steeds meer gaat herkennen wanneer je in het dagelijkse leven getriggerd raakt door een situatie en dat wanneer je kan zijn met de bijbehorende emoties en gevoelens je net als tijdens regressietherapie transformerend werk doet. Je maakt ruimte voor dat wat gevoeld wil worden en komt zo tot de verwerking van diepere en soms onbewuste gebeurtenissen.