Jildau logo

Over mij

Mijn ervaring met regressietherapie

(verder lezen)

Tijdens het traject bij een regressietherapeut, ben ik erachter gekomen dat de angst die ik voelde onder mijn patroon van ‘door gaan, niet voelen’ niet alleen van mij was.

Het bleek tijdens één van de sessies een overgenomen trauma van mijn vader die op 17 jarige leeftijd (!!) zijn vader op traumatische wijze is verloren op het punt dat hij op eigen benen ging staan. De shock was dusdanig groot bij mijn vader dat hij dit niet heeft kunnen verwerken en de rest van zijn leven angstig is geraakt en altijd druk bezig was om niet te hoeven voelen.

Hij vertelde mij later wel eens dat hij sinds het verlies van zijn vader niet meer makkelijk keuzes durfde te maken voor zichzelf en begreep dat dit kwam door de koppeling dat het ‘voor zichzelf kiezen’ immers slecht af kan lopen. Als dochter voelde ik mij altijd verbonden met dit deel van mijn vader en begreep door de regressietherapie dat ik op dezelfde leeftijd (17 dus!) misschien wel een zelfde ervaring verwachtte. 

Het zette mijn angst in perspectief en ik was enorm gegrepen door het fenomeen ‘trauma’. Ik begon het overal om mij heen te zien en zag hoe we in beslag genomen zijn door verhalen van vroeger en zelfs de verhalen van onze voorouders of uit onze vorige levens.

Met deze magische tool in handen ben ik dit in mijzelf gaan uitdiepen en voel wat een verlichting dit geeft op werkelijk alle gebieden. Naast dit thema heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de therapie voor andere thema’s .

Mijn werk- en opleidingsachtergrond

Mijn boven beschreven ervaring met de angst om op eigen benen te gaan staan heb ik na mijn HBO studies ingezet in mijn werk bij de organisatie Stumass. Daar heb ik 10 jaar lang als ambulant- en woonbegeleider gewerkt voor het ondersteunen van studenten met de diagnose autisme (ASS) in het zelfstandig wonen en studeren. Ik had die stap zelf immers als zeer lastig ervaren dus wilde daar graag anderen ook in ondersteunen.

Tijdens deze baan en mijn persoonlijke ervaring kwam ik steeds meer achter de invloed van trauma op de mens en de kracht van zelfonderzoek en ontwikkeling. Ik ben vanuit die beweging onderstaande studies en vele workshops gaan volgen om vervolgens de overstap gemaakt te hebben tot mijn eigen praktijk waarin ik in alle vrijheid de combinatie kan maken van onderstaande opleidingen met ieder hun eigen technieken. Zo heb ik de basis kunnen leggen om therapie op maat te kunnen bieden en dus af te stemmen op wat de ander nodig heeft. Ik maak dus naast de regressie graag gebruik van technieken als opstellingen maar ook massage als dit nodig is voor ontspanning van een overspannen lichaam of als integratie van een regressie sessie.

Mijn globale route tot nu toe op een rijtje:

2002-2006: Pedagogische Academie, Hanzehogeschool Groningen
2006-2009: Pedagogiek, NHL, Leeuwarden
2010-2020: Coach studenten met ASS bij Stumass, Groningen
2015-2016: NLP Master practitioner, Core Commit, Nunspeet
2016-2016: Reiki 1, LevelUpNow, Terschelling
2016-2018: Essentie therapie, Groningen
2017-2017: Jaartraining Vooroudertrauma, M. Oversier, Roden
2017-2018: Familie- en organisatie opstellingen, Academie voor opstellingen, Amsterdam
2019-2022: Regressie- en reïncarnatietherapie, SRN, Utrecht
2023-2024:
Massage op basis van Rebalancing en Trager, Ed Bodewes, Groningen